Annonseregler for LA3F's bruktmarked
oppdatert 04.10.2023 (Tilpasset nytt bruktmarked)

 1. Hva kan og kan ikke annonseres? Alt som har med lovlig amatørradiovirksomhet kan annonseres på LA3F's bruktmarked. Det inkluderer sendere, mottakere, antenner og utrustning, litteratur, dataprogrammer, osv.  Vi forbeholder oss retten til å refusere enhver annonse vi mener ikke passer hos oss, samt å redigere annonser med tanke på leselighet og plassutnyttelse. Vi ønsker ikke datautstyr, forbrukerelektronikk, PMR og 27MHz utstyr. Vi godkjenner mottagere, men mottagere som fremstår som en ren VHF/UHF scanner er uønsket. GPS som kan brukes til APRS (seriell NMEA ut/inn) godkjennes men det må fremgå i annonseteksten at det er "APRS-kompatibelt". Øvrige GPS'er og navigatorer er uønsket. Annonser som indikerer forretningsdrift blir refusert. Selvsagt oppfordrer vi til ikke å selge til ulisensierte. Vi ønsker aktivitet på bruktmarkedet, derfor ønsker vi ikke annonser med linker til andre salgslister. Annonsen skal ikke overskride 10 linjer.
 2. Hvem kan annonsere?  Lisensierte radioamatører kan annonsere. Hvis du ikke er lisensiert, ta kontakt med en radioamatør i din lokale gruppe av NRRL for assistanse.
 3. Hvor mye koster annonsene? Alle annonser for privatpersoner er gratis. Firmaer er velkomne til å ta kontakt for en rimelig avtale. Når det er gratis forutsettes det at LA3F's WEB team får minst mulig jobb. Hvis du skaper slikt ekstraarbeide ved f.eks å rote vekk stoppkoden din må du betale for det. (Se punkt 7.)
 4. Hvor mye kan jeg annonsere?  For tiden aksepterer vi 10 annonser pr dag. Dette inkluderer refuserte annonser.
 5. Hvordan godkjennes annonser? Når du har registrert en ny annonse får du en REDIGERINGSLINK og en SLETTELINK som du SKAL ta godt vare på. Annonsen din vil da legges i kø for godkjenning av LA3F's WEB team. Normalt tar det 3 til 7 dager før den blir godkjent. I den tiden har du anledning til å slette annonsen hvis du angrer deg. Vi får også sjekket at signaturen er gyldig, annonsen hører hjemme her og at det ser rimelig ut. Hvis vi forkaster en annonse vil du normalt få melding over den mailadressen du har gitt. Innloggede medlemmer kan endre og slette ved hjelp av "knapper" på egen annonse.
 6. I tiden frem til godkjenning kan annonsen leses av radioamatørmedlemmer av Follgruppen. Hvis du ønsker en slik tilgang, kan du registrere deg som medlem. Slik blir du medlem.
 7. Hvordan slette en annonse? Når du registrer en annonse får annonsen et nummer som kommer frem på bruktmarkedet. Dette nummeret kan derfor leses av alle. For å spare LA3F's WEB team for arbeid har vi gjort det slik at du selv kan slette dine egne annonser men ikke andres. Derfor får du en SLETTELINK til annonsen din. Den er å anse som et passord. Du må alltid ta vare på denne eposten. Hvis du glemmer den sender du en giro til Follogruppen av NRRL, på kr 75,- med påskrift hvilken annonse som skal stoppes, ditt kallesignal og mail-adresse.
 8. Hvordan endre en annonse?  For å endre en annonse må du benytte REDIGERINGSLINKEN du fikk når du opprettet annonsen.
 9. Hvor lenge står annonsen? For tiden står annonsene i 90 dager. Hvis det blir altfor mange annonser vil vi kanskje redusere tiden.
 10. Donasjoner. Du kan oppmuntre til videre arbeide på denne siden med donasjoner til Follogruppen. Merk giroen 'DONASJON til LA3F's WEB side'. Se her
 11. Støtt driften av bruktmarkedet ved å bli medlem i LA3F.  Les mere

Etter alt dette regelverket håper vi at dere har glede og nytte av LA3F's bruktmarked.

Lykke til og 73 de LA3F WEBteam!


 
 

TILBAKE TIL BRUKTMARKEDET